Salvează căutarea Adaugă anunț
Vei fi notificat de câte ori:
Teren extravilan 720 mp în Merișor, comuna Bănița, HD
2

Teren extravilan 720 mp în Merișor, comuna Bănița, HD

Teren în suprafață de 720 mp, în Merișor, comuna Bănița, județul Hunedoara, la 15 minute de Petroșani. Panorama superbă, la poalele unui munte. Se pretează pentru casă de vacanță. În zonă se află: 1. Dealu Babii, un sătuc unde mai poţi întâlni doar şapte oameni, cu toţii trecuţi de 70 de ani, care trăiesc rupţi de lume şi duc o viaţă arhaică. Satul este aşezat lângă drumul pe unde se presupune că ar fi trecut şi legiunile împăratului Traian spre capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia, şi care, în Evul Mediu, era un important drum de legătură între Transilvania şi Ţara Românească. 2. Turnul medieval de la Crivadia, unde mai poate fi văzută biserica greco-catolică înălţată în urmă cu mai bine de un veac, iar în pasul Merişor, nu departe de şosea, se pot vedea urmele turnului rotund de la Crivadia, un turn de vamă construit în secolul al XVI-lea din piatră de calcar, cu ziduri care ating o înălţime de până la 20 de metri. 3. Cetate dacică în patrimoniul UNESCO, nu departe de aşezare, pe un deal numit Dealul Cetăţii sau Dealul Bolii , cu pante foarte abrupte, la o înălţime de aproximativ 1.000 de metri, cu un turn de apărare, menită să apere capitala Daciei de un atac venit dinspre defileul Jiului, iar la poalele dealului au fost identificate urmele aşezării civile a cetăţii, 4. Peştera Bolii, unde s-au descoperit urme de locuire din epoca neolitică şi eneolitică, Peştera Ulciorului, în care s-au identificat fragmente ceramice caracteristice pentru cultura Coţofeni, de la începutul epocii bronzului, sau peştera Şura Mare, cu dimensiuni impresionante, supranumită colosul carstului românesc . Izvorul cu apă rece de la Băniţa este o adevărată comoară pentru cunoscători. Tot de aici se poate ajunge la mai multe cabane montane, iar cei care vor să se abată din drum pot vizita Cheile Jieţului sau cascada Duşul Pădurarului, aflată pe drumul spre Obârşia Lotrului. 5. Castrul roman, care se află la altitudinea de 1500 m pe platoul Jigorul Mare. Pret foarte avantajos și negociabil.

Banita, Hunedoara

Teren extravilan 1016 mp în comuna Bănița, lângă Pasul Merișor, HD
2

Teren extravilan 1016 mp în comuna Bănița, lângă Pasul Merișor, HD

Teren în suprafață de 1016 mp, în comuna Bănița, lângă Pasul Merișor și strada Jitoni, județul Hunedoara, la 15 minute de Petroșani. Panorama superbă, la poalele unui munte Drum de acces asfaltat și curent electric la limita terenului. Se pretează pentru casă de vacanță sau proiect cu cabane de munte. În zonă se află: 1. Dealu Babii, un sătuc unde mai poţi întâlni doar şapte oameni, cu toţii trecuţi de 70 de ani, care trăiesc rupţi de lume şi duc o viaţă arhaică. Satul este aşezat lângă drumul pe unde se presupune că ar fi trecut şi legiunile împăratului Traian spre capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia, şi care, în Evul Mediu, era un important drum de legătură între Transilvania şi Ţara Românească. 2. Turnul medieval de la Crivadia, unde mai poate fi văzută biserica greco-catolică înălţată în urmă cu mai bine de un veac, iar în pasul Merişor, nu departe de şosea, se pot vedea urmele turnului rotund de la Crivadia, un turn de vamă construit în secolul al XVI-lea din piatră de calcar, cu ziduri care ating o înălţime de până la 20 de metri. 3. Cetate dacică în patrimoniul UNESCO, nu departe de aşezare, pe un deal numit Dealul Cetăţii sau Dealul Bolii , cu pante foarte abrupte, la o înălţime de aproximativ 1.000 de metri, cu un turn de apărare, menită să apere capitala Daciei de un atac venit dinspre defileul Jiului, iar la poalele dealului au fost identificate urmele aşezării civile a cetăţii, 4. Peştera Bolii, unde s-au descoperit urme de locuire din epoca neolitică şi eneolitică, Peştera Ulciorului, în care s-au identificat fragmente ceramice caracteristice pentru cultura Coţofeni, de la începutul epocii bronzului, sau peştera Şura Mare, cu dimensiuni impresionante, supranumită colosul carstului românesc . Izvorul cu apă rece de la Băniţa este o adevărată comoară pentru cunoscători. Tot de aici se poate ajunge la mai multe cabane montane, iar cei care vor să se abată din drum pot vizita Cheile Jieţului sau cascada Duşul Pădurarului, aflată pe drumul spre Obârşia Lotrului. 5. Castrul roman, care se află la altitudinea de 1500 m pe platoul Jigorul Mare. Pret foarte avantajos și negociabil.

Banita, Hunedoara

Teren extravilan 799 mp în Merișor, comuna Bănița, lângă Pasul Merișor, HD
2

Teren extravilan 799 mp în Merișor, comuna Bănița, lângă Pasul Merișor, HD

Teren în suprafață de 799 mp, în Merișor, comuna Bănița, lângă Pasul Merișor și DN66A, județul Hunedoara, la 15 minute de Petroșani. Panorama superbă, la poalele munților. Se pretează pentru casă de vacanță. În zonă se află: 1. Dealu Babii, un sătuc unde mai poţi întâlni doar şapte oameni, cu toţii trecuţi de 70 de ani, care trăiesc rupţi de lume şi duc o viaţă arhaică. Satul este aşezat lângă drumul pe unde se presupune că ar fi trecut şi legiunile împăratului Traian spre capitala Daciei, Sarmizegetusa Regia, şi care, în Evul Mediu, era un important drum de legătură între Transilvania şi Ţara Românească. 2. Turnul medieval de la Crivadia, unde mai poate fi văzută biserica greco-catolică înălţată în urmă cu mai bine de un veac, iar în pasul Merişor, nu departe de şosea, se pot vedea urmele turnului rotund de la Crivadia, un turn de vamă construit în secolul al XVI-lea din piatră de calcar, cu ziduri care ating o înălţime de până la 20 de metri. 3. Cetate dacică în patrimoniul UNESCO, nu departe de aşezare, pe un deal numit Dealul Cetăţii sau Dealul Bolii , cu pante foarte abrupte, la o înălţime de aproximativ 1.000 de metri, cu un turn de apărare, menită să apere capitala Daciei de un atac venit dinspre defileul Jiului, iar la poalele dealului au fost identificate urmele aşezării civile a cetăţii, 4. Peştera Bolii, unde s-au descoperit urme de locuire din epoca neolitică şi eneolitică, Peştera Ulciorului, în care s-au identificat fragmente ceramice caracteristice pentru cultura Coţofeni, de la începutul epocii bronzului, sau peştera Şura Mare, cu dimensiuni impresionante, supranumită colosul carstului românesc . Izvorul cu apă rece de la Băniţa este o adevărată comoară pentru cunoscători. Tot de aici se poate ajunge la mai multe cabane montane, iar cei care vor să se abată din drum pot vizita Cheile Jieţului sau cascada Duşul Pădurarului, aflată pe drumul spre Obârşia Lotrului. 5. Castrul roman, care se află la altitudinea de 1500 m pe platoul Jigorul Mare. Pret foarte avantajos și negociabil.

Deva, Hunedoara